KARTUSIS PIPIRBARAVYKIS (Kartusis kazlėkas)

Rūšis: Agarikoidiniai
Lotyniškas pavadinimas: Chalciporus piperatus
Augimo vieta: Spygliuočių, mišrieji miškai
Augimo laikas: Vasara, ruduo
Pagr. požymiai: Smulkūs geltonai rudi vaisiakūniai, trama pipirų skonio
Valgomi Menkaverčiai
Pasidalink:

Vaisiakūniai smulkūs. Kepurėlė 2-3 (3) cm skersmens, išgaubtai hoValrizontali, matine, mažai plaušuota, tik drėgnu oru lipni, gelsva, gelsvai ruda, rusva. Vamzdeliai raudonai geltoni, rudi, iki 1 cm ilgio, poros raudonos. Kotas 3-7x0,3-1 cm, kepurėlės spalvos, į pamatą smailėjantis. Trama gelsva, žalsvai gelsva.

Būdingi požymiai: apatinė kepurėlės pusė rudai raudona, trama aštraus pipirų skonio.

Auga pavieniui ir grupelėmis pušynuose, eglynuose, mišriuosiuose miškuose. Valgomas, vartojamas kaip prieskonis vietoj pipirų. Dažnas.

Pasidalink:


Pasidalink:

Jei matote netikslumų ar norite, kad ir Jūsų grybų nuotraukos būtų patalpintos šioje svetainėje, rašykite el. paštu info@grybai.lt.